Translate

Primeri i vežba

 Primer br.1. Sreća,Nada,Poseta,Ljubav


Evo primera kako se povezuju karte, Sreća - Poseta - trebalo bi da pokaže susret ili sastanak koji će vas obradovati, osobe ne moraju biti samo kao na slici dve zene, vec mogu biti i različitog pola. Nada - Ljubav - karta Nada moze pokazati osobu rodjenu u znaku Riba ili Vodolije, ali i svetliju zensku osobu ili osobu koja zivi pored neke vode, a može da bude i preko vode figurativno.

Tumačenje ovog primera bi bilo, da mene očekuje susret sa osobom koju mnogo volim i da cu se obradovati tom susretu.
Takodje pogledajte dobro slike karata jer svaki detalj na karti ima svoju simboliku i iz simbola izvodite tumačenje.


Sledeći primer

Ovo je samo jedan kratak primer kako se karte povezuju i tumače, mislim da bi moglo u tumačenju nekih karata doći do malo drugačijeg tumačenja ako opisujemo osobe koje će se naći u njihovom društvu ali je rezultatt isti kako god tumačili.Ovo je prost primer, jer se u ovakvom tumačenju gledaju i karte koje su vam ostale u ruci tako što se tumače i povezuju redom, ali tako što se špil okrene na lice i tumači . Ovo se odnosi na karte koje su vam ostale u ruci.

U ovom otvaranju i uopšte u otvaranjima dijagonala je jako važna jer i ona daje informacije, i odgovor postaje potpuniji.



Karte su otvorene muškoj osobi koja želi vezu sa osobom koja joj se dopada ali misli da ona njega ne primećuje.

Moj odgovor:

Tumačeći svaku drugu kartu u gornjem redu vidi se da postoji nezadovoljstvo, ali i glas u pisanom obliku od osobe koja je bliska pitaču, karta Vernost može da pokaže prijatelja ili rodjaka.Sledeći red govori da će on pokušati da se nadje u društvu nekih osoba koje su bliske osobi koja mu se svidja i potruditi se da joj prenesu da bi on sreću rado podelio sa njom. Karta Novca pokazuje trud.Karta Gubitak govori o podeli.
U trećem redu se vidi da će se on naći u muškom društvu i da će do susreta doći u nekom javnom objektu, jer Kuća- Veselje pokazuje neki javni skup sad to može biti neki kafić ili diskoteka uglavnom je zabava zatvorenog tipa.Uz njega se vidi svetlija muška osoba koja će mu pomoći ili mu praviti društvo.Karta Sudija pokazuje njegovu odluku da se pojavi na tom mestu.
Poslednji red pokazuje da ženska osoba nešto krije od njega, ali postoji mogućnost da i očekuje neku prevaru od njega, zbog karte Zelja koja ukazuje na očekivanje.
Vernost - Poseta - Sudija - Ljubavnica - Ove se karte povezuju redom i govore o tome da će ženska osoba iz ove priče sresti neke žene i kroz neki ne obavezan razgovor saznati šta se dešava sa ovim dečkom.Istovremeno ona odlučuje da se pojavi na toj zabavi.
Ljubav - Sreća - Veselje ---- Govori da će se ovo dvoje ipak spojiti, i da će ovo biti veza.
Pismo - Sreća - Kuća - Ljubavnik----- pokazuje da će on dobiti pozivnicu za skup gde će biti njihov susret i da će se obradovati.






Još neki primeri tumačenja


Draga Slikarka!

Ja bi želela da znam šta me očekuje u skorije vreme.Imam vezu sa jednim čovekom, ali ne znam dali ću se za njega udati.On stalno traži neke izgovore a meni se žuri i ne mogu više da čekam.Zanima me i posao, hoću li ostati na ovom radnom mestu?

Pozdravljam vas i očekujem odgovor, hvala vam u napred..

Ljiljana


Draga Ljiljana

.Nadam se da čovek sa kojim ste u vezi nije blizu vas već negde u inostranstvu, jer bih rekla da ćete se vi udati negde u inostranstvo i tamo živeti.Ovo je jedna veoma ozbiljna muška osoba a rekla bi i starija malo od vas.Čovek sa kojim ćete imati brak neće biti po volji vašoj familiji ali vi čete se ipak udati.Ja mislim da će se to dogoditi sledeće godine u maju mesecu.Vremenske odrednice su slaba tačka pa ne mogu da garantujem za ovo vreme ali u narednih godinu dana bi sigurno već trebali biti u braku.Ako osoba sa kojm ste nije stranac ili u inostranstvu, vi ćete ovu vezu prekinuti i udati se za drugoga. Ovde se vide ne raščišćeni odnosi ovog čoveka sa nekom ženom, a i vaša velika svađa sa njim

Isto tako se vidi da on misli da je nečija žrtva i da ne sme nešto da rizikuje jer mu je radno mesto pod znakom pitanja.Rekla bih da on neće ostati na mestu na kom je.Ne vidim vam dobre odnose u sadašnjoj vezi pa bih ipak rekla da ćete vi ovde njemu postaviti neki uslov a da taj uslov on neće prihvatiti Isto tako je i neka muška osoba smetnja vašoj vezi, pa ako ne želite da ostanete sami trudite se da nešto bitno za vas uradite, ili stavite tačku na ovaj odnos ili postavite uslov..Ova druga muška osoba koja bi mogla da bude vaš potencijalni muž je po profesiji vojnik ili sportista ili nosi bilo kakvu vrstu uniforme On je ili stranac ili živi u inostranstvu.Stariji je od vas i vaše bi poznanstvo trebalo da bude sasvim ne očekivano.Rekla bih po kartama da ćete vi otići negde u inostranstvo sa njim

Što se tiče radnog mesta na kom ste, ne vidim vam neke bitne promene i ne mogu reći da ćete preći na drugo radno mesto.Ono što upada u oći je vaš pokušaj da radite nešto privatno u narednoj godini.Vi imate davno neku ideju i borićete se da to ostvarite, sada da li je to neka zlatara, cvećara ili parfimerija, ne znam ali bih rekla da je nešto takvo.Što se dece tiče u narednoj godini vam ne vidim trudnoću, a po vašim kartama bi vi trebalo da imate bar jedno dete.iIsto tako bih rekla da ste malo bolesni ili nezadovoljni, pa idite kod doktora.

Uskoro vas očekuje susret ili satanak sa njim pa mu recite šta mislite.Sve u svemu ja vas vidim u narednoj godini u braku, sad ne mogu da odredim dali je ovo muškarac sa kojim ste u vezi ili neko drugi ali brak je siguran.Može se desiti da se neko pojavi ko će vas prositi pa se ovaj sa kojim ste odluči da on bude taj, uglavnom situacija će biti prilično komplikovana ali će se srećno završiti jer je konačna karta karta Sreća.Nadam se da ćete mi se javiti tokom naredne godine s lepim vestima.


MIRJANA, PITANJE I ODGOVOR

Pozdravljam vas draga Slikarka !

Ja sam zaljubljena u osobu koja je puno starija od mene.Imamo i zajedničku ćerku.On je iznenada odlučio da se vrati bivšoj ženi za koju tvrdi da ga je ucenila.Zanima me da li postoji šansa da ponovo budemo zajedno?



Mene samo zanima, da li vas je skoro napala neka ženska osoba na nekakvom stepeništu ili ste pali?Vide vam se crne misli u glavi i veliki strah od nekih žena.Morate se osloboditi strahova, jer ste vi Mirjana stvarno jedna kvalitetna osoba.Jedina mana vam je tvrdoglavost koja može mnogo da vam smeta u životu.
Ova žena sa kojom on živi je stvarno jedna pokvarena osoba puna mržnje, besna, galami, viče.
Ona je nešto bolesna, ali više izmišlja i preuveličava, nego što stvarno to jeste.On je i ranije imao problema u braku, zbog njene preke naravi više nego što on zaista misli da dete ja mislim da je muško, nije njegovo.Među njima su jako poremećeni odnosi i dalje a biće sve gore.Što se dece tiče ja bih rekla isto da je on sumnjičav i za vaše dete ali neće to da kaže.
Ovde se vidi još jedna mlađa muška osoba koja možda radi za njega ili blizak prijatelj, koji je verovatno rođen u znaku Device i koji je dobar prijatelj i vama, ali bi se rado tu umešao jer mu se vi sviđate, pa je moguće da je svestan istine i on može sve da vam pouzdano kaže, ali vi mu se dopadate, pa vodite raćuna kako sa njim pričate.Čovek za koga ste pitali je skroz okrenut ka vama, razmišlja, gaji neke nade da će sve to ponovo biti ali mu je samo novac u glavi i on misli kako će da zaradi neku veću sumu, pa je moguće da razmišlja o nekakvom kreditu ili nekoj mućki gde bi to ponovo mogao da ostvari.
Ja vas i njega ne vidim zajedno još dugo vremena.Bilo bi dobro da izvadite pasoš ako možete i da odete negde u inostranstvo jer on nebi podneo da vi imate nekog drugog a sam zna da ako potražite posao da bi vam bili mali prihodi i ucenjivao bi vas detetom.Ostavite njega neka se i dalje davi u svojim problemima i lošim brakom.Ovde ima i magije, rekla bih pa ako vam je dao nešto od nakita a sigurni ste da to nije kupio obavezno to prodajte, jer postoji mogućnost da je dao nešto njeno a ona ide po vračarama stalno.
Vi ste Mirjana divna osoba, i nemojte misliti da ja ovo svima govorim, već stvarno, i majka i domaćica i vama je sigurnost, dom i porodica na prvom mestu a on bi hteo i jare i pare, i mladu ženu i novac i da ne kvari staro, ali mu je novac na prvom mestu pa onda vi, pa tek onda primarna porodica.Da je čovek on bi njoj dao skoro sve i bio sa vama.Ne znam šta da vam kažem, sem da je ovo samo loš period sa kojim se nekako morate izboriti.
Nemojte mu govoriti o svojim namerama ako rešite da odete jer ni on vama ne govori mnoge stvari.I što je jako važno ne pronalazite izgovore da ne možete da odete.Moći ćete uskoro, samo vadite pasoš ako ga nemate.On će hteti da vam uzme dete jer ona želi da vam se osveti.

Treba vam pomoć jer ovde ima i magije, kao što rekoh, i dok to ne rešite nećete stići nigde, vide se vrtoglavice, nesvestice, strahovi, to je sve od toga.U sledećoj godini vi bi mogli naći posao u Martu mesecu.Tamo ćete malo zarađivati i to nije baš rešenje.Kada sam postavila pitanje o rešenju vaše situacije izašla mi je karta inostranstva.Ja koliko vidim vi se njega još dugo trešiti, a on neće biti sa vama.Zaista teška situacija.Za odlazak bi vam pomoći neka mlađa žena i to bi moglo biti negde oko februara ili marta ako brzo budete reagovali.Doći će neki stariji muškarac i on bi vam mogao pomoći da vam kaže kako .
Želim vam sve najbolje i javite se da znam kako ste
Vesna





(Autor Vesna Balaban-sva prava zadržana)