Translate

субота, 21. мај 2011.

Tumačenje je materijalizacija astralnih slika i projekcija unutrašnjeg bića
Tumacenje je materijalizacija astralnih slika i projekcija unutrasnjeg bica, put samospoznaje i samoostvarenja.Put koji preko simbola vodi do uvida u sustinu duboko u nama. Postoji mnogo nacina, varijanti otvaranja tako da svako ko ima sklonosti ka umetnostima i malo maste moze beskrajno smisljati nove nacine.Praktican rad sa kartama je nesto sto je krajnje individualno.Jednu istu sliku ili simbol ,svako od nas moze videti na svoj nacin, za mene moze biti nov.ne mozemo ocekivati da nam one uvek precizno pokazu buducnost.Uz istinita predskazanja se uvek provuku i neke greske,zato ne treba zahtevati preteranu preciznost i najgore je prihvatati zdravo za gotovo sve ono sto vam tumac kaze.U svakom slucaju intuicija,vidovitost, lucidnost su kvaliteti neophodni za ovu vestinu.Jednako je vazno i stanje duha tumaca da bi mogao da udje u srz sustinu mora biti smiren.

Znaci bez preterane uzbudjenosti i nestrpljivosti da dodjemo do odgovora po svaku cenu, sigurno ce u nama proraditi mehanizam pomocu koga cemo dobiti prorocanstvo preko ovih karata.

Pravi tumac nesvesno upravlja kartama i prebacuje se u posebno stanje duha, da postigne koncentraciju, u kojoj moze da otkrije sta koja karta pokusava da kaze i gde se nalazi izlaz iz problema koji je u samom pitanju.Ni jedan problem nije nastao pre a ni posle resenja.Isti je trenutak kada se radjaju i stapaju samo mi nismo svesni da je tako.

Zato postoje ove karte da nas uvedu u nesvesno i pokazu, podignu veo sa resenja.Ipak ako nam ne mogu detaljno pokazati mogu bar naslutiti, mogu uputiti na to da li ce neka osoba uspeti ili ne. Često se dešava da ove ciganske karte nazivaju tarot kartama, ili kartama za gatanje, ali ja bih ovom prilikom zelela da vam predstavim vezu i razliku između ovih karata.

Svaki covek koji čita karte, mora biti posvećen onome sto radi, mora uključiti svoje unutrasnje biće, da bi dobio odgovore.Ovo se odnosi na sve karte.Takođe je potreban jedan dugotrajan i ozbiljan rad.Vremenom ulazite u saznanja i možete opisivati dogadjaje.Da bi ste izbegli da postanete samo enciklopedisti , intelektualni gimnasticari i ostali zauvek u okultnom i magijskom treba da ideta putem traženja, čiji je smisao, krajnji cilj i svrha-poznavanje Boga i vašeg unutrašnjeg bića.Ukoliko ste ateista vaša tumačenja ce se svesti na puko gatanje i čaranje.

Ne treba da budete zatočenici svoje umišljenosti , i špekulativci, jer ćete ostati na površnom znanju. Naravno znatiželja i razbibriga je samo pocetak ovog učenja.Zbog cega sam ja na ovakvom putu , pokazace vreme...Da li cu se usavrsavati na ovom putu ...i to ce pokazati vreme i moj unutrašnji osecaj.U Tarot kartama svaka karta ima pozitivna i negativna znacenja.U ciganskim kartama je odvojeno pozitivno i negativno znacenje koje se spajanjem dve po dve karte, dobija opet negativan pozitivan ili neutralan odgovor.Znaci samo tu je razlika.

Postoji samo moje pitanje da li treba u negativnim kartama traziti pozitivan odgovor i odgovor da to svakako postoji u primeru karte -lopov-. Možda postoje jos neke karte koje mogu imati pozitivan odgovor ali za to bi trebalo vise vezbati i tumaciti da bi se otkrile.U tumacenjima sam vezivala dve po dve karte da bi pokusala da dobijem pozitivan odgovor i zato je sve tako ispisano .U svakom slucaju zbog prirode iskazivanja unutrasnjeg bica i mogucnosti posvećenosti kartama mislim da ovo jeste tarot, malo drugačiji ali ozbiljan po svojoj prirodi, i treba ga jos istraživati, naročito jer na kartama nema brojeva, što mi se čini da je prekriveno većim velom tajne i iako izgleda jednostavniji po prirodi ljudskoj koja je jednostavna, traži izučavanje...Možda će ovakvo prikazivanje smetati nekima koji su vernici ali mislim da sve sto je sa dobrom namerom dato treba sa radoscu prihvatiti... Prvo sto morate uraditi je da se oslobodite straha od karata jer samim učenjem ne pokrećete neke loše energije.Rekla bih da posto je ove karte moguce astroloski povezati slično kao kada učite astrologiju.Da sam kojim slucajem imala neku vrstu straha od ovih karata verovatno se nikada ne bih upoznala sa znacenjima.Problem jedino moze da nastane ako ste zaista uznemireni zbog nekih svojih razloga jer ce vam se to reflektovati u kartama i onda nije preporučljivo gledati drugim osobama.Sebi mozete otvarati karte i gledati ali ta velika otvaranja ne treba raditi za svaku sitnicu jer je to vezivanje za karte i nije dobro za vas, jer ipak moramo sačekati da se predhodni događaji razviju pa onda otvarati ponovo. Ukoliko vam tumačenje ne bude jasno, možete ponovo otvarati karte ali bih vam preporučila da menjate načine otvaranja dok ne dođete do odgovora.S vremena na vreme se odvajam od karata samo zato da bih se odmorila od psihičkog napora koje iziskuje tumačenje jer je ovde logika vrlo važna, mada je važna i intuicija. Iako mi ove nauke izučavamo a znanje rađa racionalnost koja daje slobodu rekla bih da je ovo ipak kreativno znanje.Ljudi su skloni da ovakav vid slobodne kreativnosti proglase intelektualnom svojinom sto se sigurno završava nekakvim gubitkom moći procene ili iscelitelji gube moć isceljivanja i slično.Ovakvi vidovi divinacije zaista traze posvećenost i dugotrajan rad .

E sad ono sto postiže intuicija i ne potiče od nas vec po mom misljenju to dolazi iz neke druge dimenzije i nije u redu prisvajati takve moći i hraniti Ego.Tako da se uvek više radujem ako sam svojim savetom ili tumačenjem pomogla nekom, nego ako mi neko kaže da sam zbog tačnog opisa situacije u kojoj se osoba nalazi ja neko i nešto, jer koliko ću uspeti da pogodim ne zavisi od mene.Nekim se osobama otvore karte kao prozor u budućnost do nekih detalja, dok se nekima ne može videti mnogo, jer verovato postoji razlog zbog čega osoba ne treba da zna šta je čeka.Ja ne pravim razliku ali mogu da kažem samo ono što je dozvoljeno.

Iz ličnog iskustva znam koliko raspoloženje konsultanta može uticati na odgovor, zato kada ste iz nekog ličnog razoga uzbuđeni ili konfuzni nemojte drugima otvarati karte jer cete dobiti konfuzan odgovor.Takodje, ako osoba u narednom otvaranju karata preformulise isto pitanje u dva otvaranja za redom, odgovor ce takođe biti konfuzan. Koliko god mozete vodite racuna da se ne mešate u slobodnu volju osobe koja pita jer se neka vrata otvaraju i iznutra. Koristite svaku priliku da budete pozitivni i da osobi objasnite da se život sastoji od različitih izbora a svaki je izbor praćen teskoćama i povoljnostima. Nikada u tumačenjima ne prebacujte krivicu na druge ljude jer se tako direktno mešate u izbor i put osobe kojoj tumačite.Nikada ne znate kako ce osoba da reaguje i sta je sve u stanju da učini drugoj osobi.U hrishćanstvu se to naziva umnožavanjem zla, i kad-tad ce se sva ta loša energija sručiti na vas. Imate mnogo primera gde su osobe kontaktirale nekog tarot tumača i gde tumač odgovara da je za njegove nevolje kriva osoba na slovo T ili S, a izgleda ovako ili onako. Koliko možete da garantujete da je to zbilja istina i da li znate koliko je osoba na taj nacin nepravedno optuženo. Znam slučajeve gde je bilo i fizičkih povreda.Takvim ponasanjem bilo da ste tumač karata ili se bavite nekom drugom vrstom proricanja se direktno kosi sa našom hrišćanskom verom, i to je jako vazno da znate.Dobre osobe daju dobre plodove a zle govore takođe iz srca. Vas cilj i prioritet neka uvek bude pomaganje drugim ljudima.


13 коментара:

 1. Hvala ti Šmišo za podršku, ovo je tek početak...

  ОдговориИзбриши
 2. Odličan tekst - jednostavan i pitak! Btw, sviđa mi se i kako blog izgleda, svaka čast! :)

  ОдговориИзбриши
 3. Hvala Bili, trudiću se da tekstovi budu jasni i onima koji ne poznaju astrologiju, a za izgled je odgovoran admin koji je moju zamisao sproveo u delo i ako do sada nije imao iskustva u ovome, sada ima, sve pohvale za adminku..

  ОдговориИзбриши
 4. Hvala! :))))To je mojoj Vesni od Srca!

  Olujna

  ОдговориИзбриши
 5. Vesna uskoro častiš za 3000 poseta u veoma kratkom vremenskom roku!!! Evo ja ti prva čestitam :)))

  ОдговориИзбриши
 6. Hvala Olujna,nadam se da će ih biti još...

  ОдговориИзбриши
 7. Администратор блога је уклонио коментар.

  ОдговориИзбриши
 8. Аутор је уклонио коментар.

  ОдговориИзбриши
 9. Администратор блога је уклонио коментар.

  ОдговориИзбриши
 10. Администратор блога је уклонио коментар.

  ОдговориИзбриши
 11. Аутор је уклонио коментар.

  ОдговориИзбриши